Zwanendrift (2011)

Benders zwaait pardoes zijn koffer tegen een Duitse toerist, die in niet mis te verstane bewoordingen laat weten dat niet op prijs te stellen. Na een nederig excuus besluit hij zijn cadans aan de omstandigheden aan te passen.

Op het einde van de straat ziet hij in blauwe neonletters de zoveelste aanduiding van een hotel opdoemen. Het zou het vierde hotel zijn waar hij zijn geluk probeert. Femke had hem al gewaarschuwd “Het is hoofdseizoen, pap. Een hotel in het centrum gaat je niet lukken.”

Maar eigenwijs als hij is, besloot hij het er op te gokken. 

Een vrouw achter de balie kijkt hem meewarig aan. Benders wijst naar zijn koffer en vraagt in zijn beste Engels een kamer. De receptioniste glimlacht en steekt één vinger omhoog. 

Benders knikt hoopvol. De vrouw vraagt hem te volgen. Ze gaan twee trappen op. Dat dit geen vijfsterrenhotel is ontdekte hij al bij de entree, maar de krappe eenpersoonskamer die hem nu wordt getoond slaat alles. Desondanks neemt hij hem.

Zodra hij zich heeft ingeschreven en de overnachtingen vooruitbetaald, keert hij terug naar de kamer. De kamer kijkt uit op een drukke winkelstraat. Terwijl hij het klemmende raam probeert dicht te trekken, wordt zijn blik getrokken door een vrouw die schuin aan de overkant een pastelaria verlaat. De vrouw is een jaar of dertig. Ze is vrij lang. Haar zwarte haar puilt in een staart onder een witte baseballpet vandaan. De huid van haar gezicht is lichtgebruind. Terwijl ze haar gezicht draait om nog een blik in de pastelaria te werpen, steekt ze ten teken van groet haar linkerhand richting winkeldeur op. Dan verdwijnt ze in de massa.

Benders sluit het raam. Even had hij het gevoel Tanja Meuleman te hebben gezien, maar deze vrouw miste het litteken op haar linkerwang. Bovendien was de vorm van haar gezicht anders dan dat van Tanja. Ronder en voller. Het zou ook te mooi zijn geweest om waar te zijn, bedenkt hij zuchtend . . . 

 

 

 

 

Up ] Lijster ] Moederdier ] Reigerman ] Zonder Spijt ] Poldermoorden ] Fatale Zoektocht ] Het stille kwaad ] Imelda ] Buitenspel ] Laatstgezien ] [ Zwanendrift ]