Zonder Spijt (2005)

'Over twintig meter moest de man het zebrapad oversteken. Aan de overkant was de stoep een stuk smaller. Het zou hem moeite kosten tussen de scholieren door te manoeuvreren.

Hij minderde vaart. Het was beter om te wachten tot de jongens en meisjes de hoek om zouden zijn. De jongen met de gehaakte muts danste nu over de rijweg. Hij had gezelschap gekregen van twee blonde meisjes die zijn ritmische passen probeerden te volgen. De jongen schudde lachend zijn hoofd. Hij vertraagde zijn passen, waarna hij de meisjes door een gebaar met zijn hand uitnodigde hem na te doen. De andere scholieren waren het zebrapad al gepasseerd.

De man keek naar links en naar rechts. Wachtte tot een fietser voorbij was gereden en stak over. Eenmaal op de stoep, stopte hij plotseling. Een van de blonde meisjes die achter hem liep, kon hem ternauwernood ontwijken. 'He, ouwe!', snauwde ze. 'Kun je niet uitkijken!'.

De man keek haar kwaad aan. De meisjes liepen door en verdwenen om de hoek.

Waarom was hij ineens gestopt? Juist voor hij aanstalten maakte om weer te gaan rijden, schoot het hem te binnen. Hij wilde zeker weten of hij voldoende geld voor zijn boodschappen bij zich had. Uit de binnenzak van zijn overjas pakte hij zijn portefeuille. Nog voordat hij de kans kreeg hem te openen, schoot er uit het niets een donkere hand langs zijn ogen. . . .'

 

De netto opbrengst van de royalties van mijn 4e boek "Zonder Spijt" stel ik geheel beschikbaar aan Amigos Colombianos. Een project voor straatkinderen in Colombia dat is opgezet door Frank van Rijn.

 

Up ] Lijster ] Moederdier ] Reigerman ] [ Zonder Spijt ] Poldermoorden ] Fatale Zoektocht ] Het stille kwaad ] Imelda ] Buitenspel ] Laatstgezien ] Zwanendrift ]