De Reigerman (2004)

Boven haalde ze de krijsende Mark uit zijn ledikant.

Het kind zweeg onmiddellijk. Terwijl zijn lippen omhoog krulden, rolden de tranen nog over z'n bleke wangen. Ze tilde hem op en kuste zijn stompe neusje. Voor z'n vier maanden was hij al zwaar. Ze was ervan overtuigd dat hij de bouw van zijn vader zou krijgen. Verder leek hij op haar. Zijn donkere ogen lieten daar geen twijfel over bestaan.

Ze liep met hem naar het raam, schoof de overgordijnen open, trok met haar wijsvinger het glasgordijn opzij en wees Mark naar z'n vader die gehaast naar z'n auto liep. De lucht was helder. Het leek een prachtige voorjaarsdag te worden. Iets in haar zei haar, dat alles goed zou komen. 

Aan de overkant zag ze de twee jonge vrouwen weer. Ze had ze al meer gezien, trimmend door de Parklaan. De jongste van de twee liep als een hinde. Ze keek met jaloerse blikken naar haar slanke figuur. Eens had ze zelf zo'n figuur gehad. Ze zag Tom ook naar de vrouwen kijken. Zou hij....

Ach onzin. Trouwens, Tom zou de hinde te mager vinden. Hij wilde tieten voor z'n geld, had hij haar ooit gekscherend laten weten. Ze glimlachte, tikte met haar ring tegen de ruit en nam zich onderwijl voor straks met Mark naar het park te gaan om eendjes te voeren. Vlak voor hij in z'n auto wilde stappen reageerde hij op haar getik. Ze zag dat de hinde ook reageerde. Met haar hand om Marks polsje zwaaide ze terug. De hinde liep door. Tom stapte in z'n Mercedes.

Daarna explodeerde de vroege ochtend in een alles verblindende vuurzee........

Op 13 november 2004 is 'De Reigerman' onder grote belangstelling gepresenteerd.

Lees hier het verslag van de presentatie van 'De Reigerman'.

 

Up ] Lijster ] Moederdier ] [ Reigerman ] Zonder Spijt ] Poldermoorden ] Fatale Zoektocht ] Het stille kwaad ] Imelda ] Buitenspel ] Laatstgezien ] Zwanendrift ]