Gerard Nanne - 'De Schrijver'

Wie ben ik? Ik ben Gerard 'Metselaar in Misdaad' Nanne. Geboren in 1949 te Velsen en sinds 2001 misdaadauteur.

Ik woon met mijn vrouw in het Westfriese deel van Noord-Holland. Tussen het IJsselmeer en de Noordzee voel ik me thuis. West-Friesland is dan ook vaak het decor van mijn verhalen.

Voordat ik aan de grote uitdaging van het schrijven van een echt boek begon heb ik mijzelf afgevraagd wat ik kon toevoegen aan het grote aanbod van verhalen. Waarin kan ik mij onderscheiden? Waar ben ik goed in? Wat zijn mij sterke en wat zijn mijn zwakke kanten?

Het werd een ontdekkingsreis door een voor mij vreemd gebied. Spannend, avontuurlijk, maar bovenal leerzaam. Maar zoals vele groten mij zijn voorgegaan was mijn reis niet tevergeefs.

Aan het eind van mijn tocht koos ik voor het schrijven van misdaadliteratuur omdat dit genre mijn voorliefde heeft.

In het najaar van 2002  debuteerde ik met 'Het lied van de Lijster'.

'Het Lied van de Lijster' werd zo goed ontvangen dat ik besloot door te gaan op de weg die ik was ingeslagen. 

In de boeken die volgden op mijn debuut ging ik door met het duo Benders &Van Es, waarvan inmiddels alweer zes delen zijn verschenen.

Na deze serie, waarvan ik een vervolg nog niet uitsluit, stapte ik in de persoon van de vrouwelijke rechercheur Jillian Blom over op een nieuw karakter. Ook de locatie  verplaatste zich van West-Friesland naar het Noord-Hollandse Kennemerland, een gebied dat mij ook niet geheel onbekend is.

Voor mij is schrijven een oneindig leerproces. Ik kan mij dan ook goed vinden in het volgende citaat van Ingmar Bergman:

“Ergens, in de dieptes van mijn idiote ziel koester ik één bizar, wild idee: dat op een dag, misschien - eens - iets glanzends geperst kan worden uit al deze ellende.

. . . Volmaaktheid is een illusie, iets waar je als mens, maar ook als schrijver slechts naar kan blijven streven . . .

G.N. 

 

[The Navigation Bar feature is not available in this web]