De man van Imelda (2009)

De nacht is inktzwart. Van buiten hoort ze het geluid van een auto. Ze weet dat de villa bij de kust ligt. Ze herinnert zich dat Van Buren na een flauwe bocht in een autoweg rechtsaf was geslagen en met een afstandsbediening een stalen hek had geopend. Daarna was hij via een brede oprijlaan richting de villa gereden.

Ze begrijpt nu niet meer hoe ze zich zo gemakkelijk door Peter had laten verleiden. Waarom heeft ze niet direct begrepen dat de voorstellen die hij haar deed te mooi waren om waar te zijn. Ze had zich als een kind laten verlokken.

Met iets van nijd staat ze op en probeert, tastend met haar handen, de ruimte te verkennen. Het zolderraam waarover Lana had gesproken, bevindt zich midden in het steile dak, maar is hoger dan waarop ze had gehoopt. Zelfs als ze op haar tenen gaat staan, kan ze niet bij de sluiting komen. Een lichte paniek maakt zich van haar meester. Ze kan op deze manier onmogelijk het raam openen. Ze moet iets hebben waar ze op zou kunnen staan. Een voorwerp met slechts een hoogte van dertig centimeter zou al voldoende zijn.

Ze kijkt om zich heen, maar voor zover ze ziet is de zolder leeg. Koortsachtig denkt ze na. Beneden staat een stoel. Dat zou voldoende zijn. Ze loopt terug naar de opening en laat zich weer naar beneden zakken, waar Sylwia haar hoopvol aankijkt. Maar Imelda negeert haar vragende ogen. In de haast inspecteert ze de knopen waarmee ze de repen stof aan de afvoer heeft vast gemaakt en ontdekt dat Sylwia nog geen poging heeft gedaan zich los te maken.

Als ze drie minuten later op de stoel voor het zolderraam staat, wacht haar een tweede tegenslag. Het ijzeren dakraam is met geen mogelijkheid te openen. Het lijkt er op dat het in de sponning zit vastgeroest. Imelda voelt de tranen branden achter haar ogen, maar vecht ze manmoedig terug. Het is nu niet het moment daar aan toe te geven, beseft ze . . .

 

Up ] Lijster ] Moederdier ] Reigerman ] Zonder Spijt ] Poldermoorden ] Fatale Zoektocht ] Het stille kwaad ] [ Imelda ] Buitenspel ] Laatstgezien ] Zwanendrift ]